Wat doet Rook Stop Buddy?

Rook Stop Buddy is het resultaat van een onderzoek van vijf jaar naar de sociaal- maatschappelijke, economische en medische beeldvorming rondom tabak, tabaksverslaving en de gevolgen die deze beeldvorming heeft op hoe wij in onze maatschappij omgaan met dit bijzondere product.

Want zeg nou zelf: “Wie van ons heeft als kind gezegd dat ie, als hij groot is sigaretjes gaat roken?”

Uitgangspunt van het onderzoek was het vinden van een antwoord op vragen zoals: “Waarom vinden we het nog steeds niet raar dat onze kinderen bij de bushalte staan te roken?”
“Waarom lijkt het dat stoppen met roken zo moeilijk wordt gemaakt?”
“Als je stopt met roken en nicotine na drie dagen uit je lichaam is verdwenen, waarom moet je dan pleisters plakken en kauwgom kauwen met het spul waar je juist vanaf wil?”

Vergeet stoppen met roken

Uit het onderzoek is de wens ontsproten om ex- rokers op weg te helpen naar een andere leefstijl. Stoppen met roken is een eerste stap.
Daarna komt een periode waarin de ex- roker grote kans heeft om terug te vallen. Een periode waarin het gevoel overheerst om het niet roken vol te moeten houden en wanneer dat niet lukt schuldgevoel en schaamte overheersen. Dat roken een ongezonde en kostbare verslaving is weten de meeste rokers wel. Op die informatie zit je niet te wachten als je op zoek gaat naar hulp bij stoppen met roken.

Wat je echt wil is léven als een niet roker

Rook Stop Buddy laat je nadenken over de voordelen van het leven als niet roker. Dat je trots mag zijn op de keuze die jij zelf hebt gemaakt. En dat het niet erg is om trek in een sigaret te ervaren, omdat het menselijk is.
Rook Stop Buddy legt uit hoe dat werkt en hoe je met die negatieve gedachten kan omgaan. 

Rook Stop Buddy weet uit ervaring hoe ongemakkelijk jij je kan voelen als je jouw verslaving staat te onderhouden. De negatieve gevoelens en het lage zelfbeeld omdat je moet roken. Omdat je om je heen hoort dat het een keuze is om te roken terwijl je je gevangen voelt.

De positieve benadering van het probleem, tabaksverslaving, helpt je op weg om te gaan leven als een niet roker.
De methode van Rook Stop Buddy is gebaseerd op een combinatie van ervaringsdeskundigheid, meer dan 20 jaar werkervaring in de gezondheidszorg en kennis uit de tabaksindustrie.
Mijn verhaal is niet uniek, mijn manier van de benadering van een tabaksverslaving wel.

Wie denkt Rook Stop Buddy wel dat hij is?

Rook Stop Buddy is een initiatief van Maarten Groen, ex- roker, vader en voormalig zorgverlener.