De podcast

Luister hieronder naar de afleveringen die Rook Stop Buddy op iTunes en Spotify uitbrengt.

Dit is wat de Volkskrant over Rook Stop Buddy schreef.

Rook Stop Buddy Special. (deel 2) Stop pogingen.

Het tweede deel uit de special van Rook Stop Buddy – het verhaal van een roker.
Op zoek naar jouw nieuwe normaal.

De gemiddelde roker heeft meerdere pogingen nodig om definitief te stoppen. De stoppogingen van Maarten waren daarop geen uitzondering. Hij vertelt je wat niet werkt als je wil stoppen met roken en waardoor hij uiteindelijk wel wist te stoppen.
Kennis van tabak, kennis van jouw gedachten en het in de praktijk brengen van jouw gewenste gedrag. Een aantal onderwerpen die in deze aflevering aan bod komen.
Wil je iets vragen of heb jij een idee voor een onderwerp dat Rook Stop Buddy zou moeten behandelen?
Stuur een mail naar maarten@nieuwstoer.nl.


Rook Stop Buddy Special. (deel 1) Het verhaal van een roker.

De podcast van Rook Stop Buddy is meer dan 1200 keer beluisterd!
Om dit te vieren geef ik mijn luisteraars een cadeautje. De komende weken vertel ik mijn verhaal over hoe mijn leven eruit zag toen ik nog rookte.
Niet alleen vertel ik over hoe ik ben begonnen met roken maar ook wat er gebeurde toen ik uiteindelijk uitvond hoe ik moest stoppen. En natuurlijk, wat er daarna gebeurde…
De komende weken in een aantal afleveringen, Het Verhaal Van Een Roker.

Kan je anderen motiveren om te stoppen met roken?

Het is net als verliefd zijn. Je weet dat je het bent, sommige mensen zien het aan je maar je kan niet aan een ander uitleggen hoe het voelt. (En dat het een ontzettend lekker gevoel is!) Je kan ook niet uitleggen hoe je bij dat gevoel moet komen of hoe je het krijgt.
Met niet roken is het net zo. Zeker in het begin. Dan blijf je maar door ratelen over hoe geweldig jij je voelt en wat een mooie ervaring je hebt. Soms krijg ik de vraag of ik iemand kan helpen die door een vriend of familielid naar voren wordt geschoven. En dan zeg ik vanzelfsprekend: …
In deze podcast antwoord op de vraag of motivatie van anderen genoeg is om te stoppen met roken.

Hoe je van verlies je winst maakt.

Waarom hoor ik rokers zo vaak zeggen dat ze het gevoel hebben afscheid te moeten nemen van een goede vriend?
Is dit gevoel van verlies wel realistisch of is dit een aanname gebaseerd op onwaarheden?
Ik nodig je uit om gebruik te maken van de methode Leer Denken Als Een Niet Roker. 
Om succes te hebben met stoppen met roken moet je aan drie  voorwaarden voldoen. Anders kan ik je garanderen dat je zal falen.

De discipline van een niet roker.

Leven gestopte rokers nou zo gedisciplineerd of doen ze gewoon wat ze ontzettend leuk vinden om te doen?
Aan onze ontbijttafel kwam de opmerking over een gedisciplineerd leven voorbij. Het woord impliceert dat je moeite moet doen, door moet zetten en dat je moet volhouden.
Waarschijnlijk denk jij als roker ook zo over stoppen met roken. Maar klopt jouw aanname wel?
Maarten geeft je een kijk op een andere manier van denken over stoppen met roken en hij legt uit waarom je als roker denkt dat je je beter kan concentreren wanneer je rookt.

De leefregels van een niet roker.

Module X, Leefregels.
Stoppen met roken lijkt een hele opgaven en moeilijk om vol te houden. Maar dat valt reuze mee wanneer je je aan een aantal regels houdt.
Deze aflevering is voor jou, gratis.

Richt je leven in.

Wat gebeurt er met je lijf, hoe pas je je gedrag aan en hoelang duurt het voordat je gewend bent aan je leven als niet roker?
In deze introductie van de methode Leer Denken Als Een Niet Roker hoor je wat je kan merken aan je lichaam en dat je er echt geen jaren voor nodig hebt voordat je gezondheid zich herstelt. Je gedrag veranderen heeft niets met volhouden te maken als je vasthoudt aan een aantal eenvoudige principes.

Doe kennis op.

Waar haal je de kennis vandaan als je wil stoppen met roken? In deze podcast vertel ik je welke informatie je nodig hebt. Verrassend genoeg vind je die niet bij de huisarts of de rook-stop-poli van het ziekenhuis. Stoppen met roken is namelijk helemaal geen medische wetenschap…
Wil je weten wat voor een wetenschap het wel is? Luister deze aflevering uit de serie Leer Denken Als Een Niet Roker om daar achter te komen.

Is het mogelijk om te leren denken als een niet roker?

Waarom moet je denken als een niet roker en is dat eigenlijk nog wel mogelijk wanneer je jaren hebt gerookt?


Zin om te roken?

Luister de podcast om met trek in een sigaret te leren omgaan.

Luister naar wat het grote monster is en hoe je met zeurende kleuters omgaat.

Wanneer je bent teruggevallen en je merkt dat je weer steeds meer gaat roken dan klik je op de micro- podcast in dit bericht. Luister naar de uitleg wat er met je is gebeurt (je bent echt geen uitzondering…) en wat je kan doen om je gedrag weer om te draaien.