De podcast

Luister hieronder naar de afleveringen die Rook Stop Buddy op iTunes en Spotify uitbrengt.

In gesprek met Sandra Wink

In deze aflevering is Sandra Wink van wanderwinks.nl te gast bij Rook Stop Buddy. Sandra heeft net haar 21 dagen traject afgerond en Maarten is benieuwd hoe zij dit heeft ervaren.

Sandra vertelt over het gemak waarmee ze contact kon opnemen met Maarten op het moment dat zij de steun van Rook Stop Buddy nodig had. Hoe anders was dat toen zij moest wachten op de volgende afspraak met de rookstop coach via de zorgverzekering. Binnenkort verschijnt de blog met het verhaal hoe Sandra de methode -In 21 dagen leven als een niet roker- heeft beleefd. Als een reis beschreven op de reisblog van Sandra.

In gesprek met Margot Broer -deel 2-

Margot en Maarten zijn nog lang niet uitgepraat!

Hoe zijn we begonnen met roken? Zijn we daarin allemaal verschillend of valt dat wel mee? Er was een tijd dat je als leerling gewoon in de hal van de school mocht roken. Gelukkig wordt roken steeds minder normaal maar onze kinderen worden nog steeds op slinkse wijze beïnvloed door de tabaksfabrikanten. Margot en Maarten bespreken hoe zij het goede voorbeeld willen zijn.

Ook besteden zij aandacht voor de meest primaire emotie die rokers aan hun verslaving doet vasthouden, angst. Margot vertelt openhartig over hoe haar prille relatie met haar huidige partner onder druk kwam te staan toen er een pakje shag in zee viel. 

Wordt vervolgd…

In gesprek met Margot Broer -deel 1-

Rook Stop Buddy is terug! En hij is niet alleen. 

In deze aflevering kan je luisteren naar het gesprek met Margot Broer. Maarten en Margot hebben elkaar leren kennen toen Margot contact zocht na het beluisteren van de Rook Stop Buddy podcast op iTunes en Spotify.

Margot heeft jaren ervaring met stoppogingen en bijna alles geprobeerd. Van hypnose tot pleisters en van acupunctuur tot pillen. Sinds Stoptober vorig jaar heeft zij niet meer gerookt maar kreeg in december wel erg veel last van trek. Waarom is het nu anders dan eerdere stoppogingen en leeft zij al als een niet roker?

Margot en Maarten geven je antwoord op deze en andere vragen.

Rook Stop Buddy Special. (deel 3)

Het derde deel uit de special van Rook Stop Buddy – het verhaal van een roker.
Maarten vertelt over de goedbedoelde adviezen van niet rokers. Waarom je enthousiasme getemperd wordt door mensen die nog nooit gerookt hebben omdat ze bang zijn voor jouw nieuwe gedrag. Waar komt die angst vandaan en hoe ga je daar als stopper mee om?
Wil je iets vragen of heb jij een idee voor een onderwerp dat Rook Stop Buddy zou moeten behandelen? Stuur een mail naar maarten@nieuwstoer.nl of bel of stuur een whatsapp bericht.

Rook Stop Buddy Special. (deel 2) Stop pogingen.

Het tweede deel uit de special van Rook Stop Buddy – het verhaal van een roker.
Op zoek naar jouw nieuwe normaal.

De gemiddelde roker heeft meerdere pogingen nodig om definitief te stoppen. De stoppogingen van Maarten waren daarop geen uitzondering. Hij vertelt je wat niet werkt als je wil stoppen met roken en waardoor hij uiteindelijk wel wist te stoppen.
Kennis van tabak, kennis van jouw gedachten en het in de praktijk brengen van jouw gewenste gedrag. Een aantal onderwerpen die in deze aflevering aan bod komen.
Wil je iets vragen of heb jij een idee voor een onderwerp dat Rook Stop Buddy zou moeten behandelen?
Stuur een mail naar maarten@nieuwstoer.nl of bel of stuur een whatsapp bericht.


Rook Stop Buddy Special. (deel 1) Het verhaal van een roker.

De podcast van Rook Stop Buddy is meer dan 5000 keer beluisterd!
Om dit te vieren geef ik mijn luisteraars een cadeautje. De komende weken vertel ik mijn verhaal over hoe mijn leven eruit zag toen ik nog rookte.
Niet alleen vertel ik over hoe ik ben begonnen met roken maar ook wat er gebeurde toen ik uiteindelijk uitvond hoe ik moest stoppen. En natuurlijk, wat er daarna gebeurde…
De komende weken in een aantal afleveringen, Het Verhaal Van Een Roker.

Kan je anderen motiveren om te stoppen met roken?

Het is net als verliefd zijn. Je weet dat je het bent, sommige mensen zien het aan je maar je kan niet aan een ander uitleggen hoe het voelt. (En dat het een ontzettend lekker gevoel is!) Je kan ook niet uitleggen hoe je bij dat gevoel moet komen of hoe je het krijgt.
Met niet roken is het net zo. Zeker in het begin. Dan blijf je maar door ratelen over hoe geweldig jij je voelt en wat een mooie ervaring je hebt. Soms krijg ik de vraag of ik iemand kan helpen die door een vriend of familielid naar voren wordt geschoven. En dan zeg ik vanzelfsprekend: …
In deze podcast antwoord op de vraag of motivatie van anderen genoeg is om te stoppen met roken.

Hoe je van verlies je winst maakt.

Waarom hoor ik rokers zo vaak zeggen dat ze het gevoel hebben afscheid te moeten nemen van een goede vriend?
Is dit gevoel van verlies wel realistisch of is dit een aanname gebaseerd op onwaarheden?
Ik nodig je uit om gebruik te maken van de methode Leer Denken Als Een Niet Roker.
Om succes te hebben met stoppen met roken moet je aan drie voorwaarden voldoen. Anders kan ik je garanderen dat je zal falen.

De discipline van een niet roker.

Leven gestopte rokers nou zo gedisciplineerd of doen ze gewoon wat ze ontzettend leuk vinden om te doen?
Aan onze ontbijttafel kwam de opmerking over een gedisciplineerd leven voorbij. Het woord impliceert dat je moeite moet doen, door moet zetten en dat je moet volhouden.
Waarschijnlijk denk jij als roker ook zo over stoppen met roken. Maar klopt jouw aanname wel?
Maarten geeft je een kijk op een andere manier van denken over stoppen met roken en hij legt uit waarom je als roker denkt dat je je beter kan concentreren wanneer je rookt.

De leefregels van een niet roker.

Module X, Leefregels.
Stoppen met roken lijkt een hele opgaven en moeilijk om vol te houden. Maar dat valt reuze mee wanneer je je aan een aantal regels houdt.

Richt je leven in.

Wat gebeurt er met je lijf, hoe pas je je gedrag aan en hoelang duurt het voordat je gewend bent aan je leven als niet roker?
In deze introductie van de methode Leer Denken Als Een Niet Roker hoor je wat je kan merken aan je lichaam en dat je er echt geen jaren voor nodig hebt voordat je gezondheid zich herstelt. Je gedrag veranderen heeft niets met volhouden te maken als je vasthoudt aan een aantal eenvoudige principes.

Doe kennis op.

Waar haal je de kennis vandaan als je wil stoppen met roken? In deze podcast vertel ik je welke informatie je nodig hebt. Verrassend genoeg vind je die niet bij de huisarts of de rook-stop-poli van het ziekenhuis. Stoppen met roken is namelijk helemaal geen medische wetenschap.
Wil je weten wat voor een wetenschap het wel is? Luister deze aflevering uit de serie Leer Denken Als Een Niet Roker om daar achter te komen.

Is het mogelijk om te leren denken als een niet roker?

Is het mogelijk om na jaren verslaafd aan roken te zijn geweest te leren denken als een niet roker?
Misschien ben je al een tijd gestopt met roken maar betrap je jezelf erop dat je de geur van sigaretten nog wel lekker vindt. Of wordt je regelmatig wakker uit een droom waarin je hebt gerookt?

Zin om te roken?

Luister de podcast om met trek in een sigaret te leren omgaan.

Luister naar wat het grote monster is en hoe je met zeurende kleuters omgaat.

Je was gestopt en het ging best lekker. Toch merk je dat je weer steeds meer aan roken denkt en dat je zelfs al een paar sigaretten hebt geprobeerd. Om te kijken of je roken echt vies vindt of om te bewijzen dat je er echt vanaf bent.

Hoe zit dat nou met trek en belangrijker: op welke manier kom je daar vanaf?

In deze aflevering uit de serie leer denken als een niet roker geef ik je een paar tips. Hoe je met de korte momenten van trek moet omgaan en hoe het komt dat je zo gemakkelijk terugvalt als je net bent gestopt met roken.