Stoppen met roken

Leer denken als een niet roker.
Binnen vier uur.
Individueel wanneer het jou uitkomt.

Kan iedereen met jouw methode aan de slag?

Nee, de cursus is niet voor iedereen geschikt. Om te weten of het iets voor jou is moet je de volgende vragen met “ja” beantwoorden. 

1: Heb je in het verleden laten zien dat je discipline kan opbrengen?
Het vermogen om weerstand te bieden aan ingesleten gewoontes, sociale druk en (het verlangen naar) genot.
Denk eens terug aan een moment dat je discipline hebt getoond. De volharding die je had toen je moest afstuderen of het moment dat je besloot om te gaan verhuizen.

2: Als dingen niet lukken leg je dan de verantwoordelijkheid bij jezelf en leer je van deze mislukking?
Met andere woorden, je vindt dat jij als enige verantwoordelijk bent voor het mislukken van initiatieven die jij (niet) hebt genomen.
Vergelijk het met een laborant die een afwijking ontdekt. Die zal als eerste nagaan of de fout in de werkzaamheden die de laborant zelf heeft verricht zoeken. Daarop volgt dat de laborant lering trekt uit de gemaakte fout en zichzelf verbetert.

3: Ervaar je de noodzaak om nooit meer te willen roken?
Klopt jouw zelfbeeld niet meer met hoe je zou willen zijn of wil je de beste ouder voor je kinderen zijn? 

Waarom moet ik deze cursus bij jou volgen?

Dat hoeft natuurlijk niet (zie hierboven).
Maar de volgende argumenten spreken je als roker misschien meer aan dan de standaard procedure die je bij de huisarts koopt.
Ik heb zeven jaar werkervaring in de verslavingszorg, ik ben sinds 1997 werkzaam in de gezondheidszorg en ik heb zelf jarenlang gerookt.

Na vier jaar onderzoek naar alles wat met roken, stoppen met roken en tabak te maken heeft heb ik ontdekt dat de medische benadering niet werkt om van je rookverslaving af te komen. Wekenlang pleisters plakken of kauwgom kauwen met het spul waar je vanaf wil dat klinkt niet logisch. Helemaal als je weet dat je lichaam na drie dagen alle nicotine heeft opgeruimd.
Stoppen met roken is geen medisch probleem, de gevolgen van het roken zijn dat wel.

Wat werkt volgens mij dan wel?

Ik gebruik kennis uit de tabaksindustrie. Daar weten ze wat er in de sigaret wordt gestopt, hoe je gedachten moet manipuleren om roken normaal te gaan vinden en hoe het komt dat vaste klanten van de een op de andere dag zijn gestopt met roken.
Ik vertel je mijn eigen verhaal.
Ik kan me nog steeds verbazen hoe weinig gebruik gemaakt wordt van de kennis van experts; de succesvol gestopte rokers. Van alle ex- rokers kreeg ik hetzelfde antwoord op mijn vraag of  niet roken moeilijk is?: “Nee, erg gemakkelijk zelfs!”

Een andere manier van leven

Jarenlang heb ik in de overtuiging geleefd dat stoppen met roken het moeilijkste is wat je als roker zou kunnen doen. Natuurlijk wist ik dat roken slecht voor mij was en ik keek jaloers naar alle niet rokers in mijn omgeving.
Opeens was daar voor mij de noodzaak om te stoppen.
Ik ben op zoek gegaan naar het antwoord op mijn vraag of je kan leren leven als een niet roker.